Synopsis: Antihero

Oh, by the way. I also sent off a synopsis for a scenario for Fastaval. I see others posting them on their blogs, and have decided to do the same. It is my first attempt, so gentle suggestions for next time are welcomed.

Oh – and it’s in Danish:

Arbejdstitel: Antihelt

– et komediescenarie på fire-fem timer for fem spillere og en fortæller.

Kan en svindler blive den helt, han udgiver sig for?

Scenariet kort: En svindler lever af at udgive sig for at være en stor helt. Men da han kommer til en ny by, må han finde ud af, om han kan gøre sig livs løgn til sit livs sandhed.

 

Scenariets idé: Scenariet er bygget op over en klassisk historie: En svindler møder en ny flok, han vil svindle, men ender (af den ene eller anden grund) med at måtte stå ansigt til ansigt til sin løgn, og må ofte gøre sin løgn til sandhed. Rango, The Music Man, Dragon Heart og Brothers Grimm er alle eksempler på denne plotstruktur. Dette scenarie er et forsøg på at genskabe denne slags historie i et rollespil.

Scenariet er bygget op over en struktur med kapitler med et fast, men abstrakt formuleret, hændelsesforløb, som spillere og fortæller i fællesskab fylder ud. Scenariet tilstræber en høj grad af åbenhed, så den enkelte gruppe kan beslutte det præcise resultat – bliver svindleren for eksempel til en helt, eller finder han ud af, at han netop IKKE kan være en helt?

NB: Scenariets fiktive univers ligger ikke fast endnu. Det væsentligste i scenariet er strukturen – og den kan udspille sig lige godt, om universet er Weird West,  Westeros eller Mars.

Hvad laver spillerne: En spiller spiller (anti)Helten – historiens klare hovedrolle. De andre har et par roller hver: for det første én vigtig biperson, der har en bestemt funktion i forhold til Helten (Væbneren der fastholder helten på løgnen, Øvrighedspersonen (borgmesteren/den ældste) der narres af helten, Skurken der modarbejder helten og Den Attråede der udfordrer heltens selvbillede) og som hver er katalysator for et subplot. For det andet en eller flere mindre bipersoner, der kan levere kolorit og som evt. kan fungere som kontrapunkt til en anden biperson (den tåbelige lakaj er kontrapunkt for Skurken; pigen, der falder hovedkulds for Helten, er kontrapunkt for den Attråede).

Hvad laver Fortælleren: Fortællerens rolle er i høj grad at samle trådene og sørge for, at scenariets struktur holdes. Spillerne skal i vid udstrækning være autonome, men fortælleren skal alligevel være med til at sørge for, at spillet bevæger sig, at spillets milepæle nås, og at spotlightet fordeles tilfredsstillende for alle. Derudover er Fortælleren ansvarlig for scenariets rammefortælling: scenariet iscenesættes som en af de medvirkendes fortælling til sine børnebørn (spillerne, der alle har en ultrakort børnerolle sammen med sine almindelige roller). Hvert kapitel startes med et klip til rammefortællingen, hvor der opsummeres på sidste kapitel, og hvor næste kapitels tema slås an. Som sidste scene i fortællingen, afsløres fortællerens identitet, bestemt af den enkelte histories forløb.

Scenariets struktur: Scenariet er lagt til rette over fem kapitler med en prolog og en epilog. Inden for hvert kapitel er strukturen fri, men kapitlerne er faste. Et udkast til kapiteltitler er:

  • Prolog (i hvilken Vor Helt forlader en by lidt forhastet, og i hvilken en anden by viser sig at være i vanskeligheder).
  • Kapitel 1 (i hvilket vor helt ankommer til en tilsyneladende stilfærdig by, imponerer visse personer i byen men til gengæld absolut ikke imponerer en vis ung dame)
  • Kapitel 2 (i hvilket Vor Helt intet gør for at løse byens problemer, men til gengæld forsøger at imponere en vis ung dame)
  • Kapitel 3 (i hvilket Vor Helt forsøger at løse byens problemer, men fejler grumt; en vis ung dame er ikke just imponeret)
  • Kapitel 4 (i hvilket Vor Helt synes fortabt, men finder sin vej i nødens sorteste stund; en vis ung dame er imponeret)
  • Kapitel 5 (i hvilket Vor Helt står ansigt til ansigt med sin modstander og fejler; hjælp kommer fra en uventet kant, og dagen reddes)
  • Epilog (i hvilken vor historie når sin ende, og Vor Helts, byens og en vis ung dames skæbner afsløres)

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: